Noi confruntări la Cairo: Protestatarii anti-Morsi au incendiat sediul Frăţiei Musulmane

Manifestanţi egipteni au incendiat sediul Frăţiei Musulmane joi seară la Cairo după ce au luat cu asalt clădirea, a declarat pentru AFP Mahmoud Ghozlan, purtător de cuvânt al mişcării islamiste din care face parte şi Mohamed Morsi.

359 afișări
Imaginea articolului Noi confruntări la Cairo: Protestatarii anti-Morsi au incendiat sediul Frăţiei Musulmane

Protestatarii anti-Morsi au incendiat sediul Frăţiei Musulmane din Cairo

"Două sute de huligani au venit la sediu. Securitatea a încercat să îi împiedice, însă unii au reuşit să pătrundă prin spate, să devasteze locul şi l-au incendiat. Acesta încă arde", a declarat Ghozlan.

Un responsabil al securităţii a precizat, cu toate acestea, că incendiul este limitat şi că poliţia a respins protestatarii.

În noaptea de miercuri spre joi, violenţele între manifestanţii pro şi cei anti-Morsi din jurul palatului prezidenţial s-au soldat, conform celui mai recent bilanţ al surselor medicale, cu şapte morţi şi sute de răniţi. Este vorba de cele mai grave violenţe de după alegerea în iunie a lui Morsi ca primul preşedinte islamist al Egiptului.

Armata egipteană a trimis tancuri şi a stabilit un perimetru de securitate joi în jurul preşedinţiei, unde opoziţia denunţă sporirea prerogativelor lui Morsi şi un proiect de Constituţie care nu asigură, conform acestora, suficiente garanţii în materie de respectarea drepturilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici