Noi confruntări violente în Hong Kong: Un agresor necunoscut i-a smuls o parte din ureche unui politician pro-democraţie - FOTO, VIDEO

Un politician pro-democraţie a fost agresat în timpul protestelor violente care s-au desfăşurat duminică la Hong Kong, fiind muşcat de ureche de un agresor necunoscut, a declarat un reprezentant al formaţiunii anti-Beijing Partidul Democrat, relatează cotidianul The Independent.

846 afișări
Imaginea articolului Noi confruntări violente în Hong Kong: Un agresor necunoscut i-a smuls o parte din ureche unui politician pro-democraţie - FOTO, VIDEO

Noi confruntări violente în Hong Kong: Un agresor necunoscut i-a smuls o parte din ureche unui politician pro-democraţie - FOTO, VIDEO

Mai mult, patru persoane au fost înjunghiate în cursul manifestaţiei din aceeaşi zonă în care s-a petrecut agresiunea ce l-a vizat pe consilierul districtual Andrew Chiu, potrivit presei locale.

Politicianul a fost muşcat de o persoană necunoscută în timpul unei manifestaţii în zona unui mall din Taikoo Shing, unde duminică s-au înregistrat confruntări violente între protestatarii pro-democraţie şi forţele de ordine, soldate cu mai mulţi răniţi, a declarat Lo Kin-Hei, vicepreşedintele Partidului Democrat.

Chiu a fost observat având hainele acoperite de sânge şi cu o porţiune smulsă dintr-o ureche într-o pungă de plastic.

Presa locală a relatat că agresorul a fost imobilizat de protestatari la scurt timp după incident.

Activiştii pro-democraţie au afirmat că incidentul a fost comis de adversarii protestelor antiguvernamentale.

"Tabăra Pro-Beijing se plânge de violenţă, dar până acum, cele mai brutale acte de violenţă fizică, au fost comise de poliţie & de susţinătorii lor", a afirmat Lo Kin-Hei

"Chiar acum, consilierul districtual Andrew Chiu a fost atacat, urechea sa stângă fiind înjumătăţită dintr-o muşcătură".

La rândul său, activistul pro-democraţie Joshua Wong, a denunţat incidentul.

"Condamn cu fermitate aceste atacuri violente, în special vizând candidaţii la alegeri", a afirmat Wong.

Confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine într-un mall din Hong Kong

Mai mulţi oameni au fost răniţi în cursul confruntărilor violente între protestatarii pro-democraţie şi forţele de ordine, care au avut loc duminică, într-un mall din Hong Kong, informează site-ul agenţiei Reuters.

Poliţia a anunţat că a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine după ce demonstranţii au vandalizat un restaurant.

Mai multe persoane au fost arestate în urma violenţelor, au precizat autorităţile.

Un lanţ uman format în centrul comercial Cityplaza, din zona Taikoo Shing, s-a transformat în confruntări brutale între forţele de ordine şi protestatari, în urma cărora mai multe persoane au fost rănite.

Poliţia a anunţat că a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine după ce demonstranţii au vandalizat un restaurant.

Mai mult persoane au fost arestate în urma violenţelor, au precizat autorităţile.

Incidente violente s-au înregistrat şi în centre comerciale din oraşele Tai Po, Tuen Mun and Sha Tin, unde poliţiştii au folosit sprayuri cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii.

În cele peste patru luni de la izbucnirea protestelor, manifestanţii pro-democraţie au vandalizat numeroase clădiri aparţinând unor instituţii sau companii considerate pro-Beijing.

Sâmbătă, în cel de-al 22-lea weekend de manifestaţii, demonstranţii au devastat biroul local al agenţiei chineze de ştiri Xinhua. Aceştia au spart mai multe ferestre şi au aruncat cu cocktailuri Molotov şi bombe cu vopsea în incinta clădirii.

Agenţia Xinhua a condamnat incidentul, afirmând că atacul a fost comis de "golani barbari".

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici