Noi DETALII privind moartea lui Boris Berezovski: Miliardarul a fost găsit cu o funie în jurul gâtului

Miliardarul rus Boris Berezovski, decedat sâmbătă în Marea Britanie, a fost găsit pe jos, în baia locuinţei sale din Ascot, Berkshire, cu o funie în jurul gâtului, potrivit anchetatorilor.

1544 afișări
Imaginea articolului Noi DETALII privind moartea lui Boris Berezovski: Miliardarul a fost găsit cu o funie în jurul gâtului

Boris Berezovski (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Berezovski, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit mort, în baia casei sale din Ascot, Berkshire. Cadavrul lui ar fi fost găsit de un angajat, care a sunat la ambulanţă sâmbătă, la ora 15.18 GMT (17.18 ora României). El nu mai fusese văzut din seara precedentă, de la ora 22.30 GMT (00.30 ora României), relatează BBC News Online.

Poliţia a confirmat că echipajul ambulanţei a găsit trupul neînsufleţit al lui Berezovski pe podea.

Miliardarul rus a fost găsit zăcând pe jos în baie, cu o funie ("ligature") "în jurul gâtului şi o bucată dintr-un material similar prins de duşul din spatele lui", a declarat detectivul inspector Mark Bissell, în deschiderea anchetei pentru stabilirea cauzelor decesului acestuia.

În urma autopsiei s-a constatat că decesul său ar fi survenit prin spânzurare, dar sunt desfăşurate alte teste, care ar urma să dureze câteva săptămâni.

Poliţia susţine că autopsia nu a găsit nimic care să indice o luptă violentă, dar investigaţia la proprietatea sa va continua câteva zile. Rezultatele testelor, inclusiv toxicologice şi histologice, sunt aşteptate în câteva săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici