Noi dezvăluiri despre Holocaust: Femeile naziste au contribuit la crimele din lagărele de concentrare

Până acum s-a crezut că responsabilitatea Holocaustului o poartă în întregime bărbaţii, motiv pentru care foarte multe femei au scăpat de judecată la procesul de la Nuremberg. O carte schimbă complet această concepţie, oferind informaţii potrivit cărora femeile au contribuit la masacrarea evreilor în lagărele de concentrare în aceeaşi măsură ca şi bărbaţii.

50232 afișări
Imaginea articolului Noi dezvăluiri despre Holocaust: Femeile naziste au contribuit la crimele din lagărele de concentrare

Noi dezvăluiri despre Holocaust: Femeile naziste au contribuit la crimele din lagărele de concentrare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Specialistul în Holocaust Wendy Lower susţine în cartea sa "Hitler's Furies: German Women In The Nazi Killing Fields" că zeci de mii de femei germane au contribuit, direct sau indirect, la uciderea evreilor în lagărele de concentrare.

Una dintre puţinele femei care au dat socoteală pentru Holocaust a fost Irma Grese (foto jos), gardian într-un lagăr de concentrare, care a fost spânzurată în 1945 la vârsta de 22 de ani, potrivit dailymail.co.uk.

Pentru cruzimea ei, ea a fost poreclită "Frumoasa Bestie".

Wendy Lower relatează în cartea ei un episod ieşit din comun în care o femeie nazistă ucide mai mulţi băieţi evrei ce evadaseră dintr-un tren ce ducea într-un lagăr de concentrare. Ema Petri se întorcea acasă după ce făcuse cumpărăturile în oraş în momentul în care a zărit pe drum şase băieţi evrei aproape dezbrăcaţi.

În vârstă de 23 de ani la acea vreme, femeia, care era măritată cu un ofiţer SS, a realizat imediat că acei băieţi erau evrei şi şi-a dat seama care era motivul pentru care se aflau în acel loc.

Mamă a doi copii, femeia i-a luat pe băieţi la ea acasă, i-a calmat pentru că erau foarte speriaţi, i-a hrănit, iar după aceea, cu o cruzime fără margini, i-a dus în pădure, i-a aşezat în linie şi i-a împuşcat pe toţi, rând pe rând.

Femeile naziste au fost scutite, în cea mai mare parte, de responsabilitatea pentru Holocaust deoarece femeia în Germania condusă de Hitler avea, conform ordinelor Fuhrerului, trei îndatoriri: copii, bucătărie şi biserică.

Wendy Lower susţine că femeile sunt la fel de vinovate ca şi bărbaţii pentru crimele oribile din timpul dictaturii lui Hitler.

Cele care nu au contribuit direct la Holocaust şi-au adus aportul prin alte mijloace, precum tipărirea ordinelor de ucidere a evreilor şi prin oferirea de indicaţii privind modalitatea crimelor. 

Aproximativ şase milioane de evrei au fost ucişi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Aproape 200.000 de supravieţuitori ai Holocaustului trăiesc în zilele noastre în Israel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici