Noi DEZVĂLUIRI în scandalul de spionaj: CIA a strâns date personale şi financiare de la un milion de americani - presă

CIA, una dintre agenţiile americane de informaţii, acumulează o cantitate enormă de date informatice din transferurile de bani, incluzând date personale şi financiare ale unui număr de un milion de americani, dezvăluie joi cotidianul Wall Street Journal.

535 afișări
Imaginea articolului Noi DEZVĂLUIRI în scandalul de spionaj: CIA a strâns date personale şi financiare de la un milion de americani - presă

Noi DEZVĂLUIRI în scandalul de spionaj: CIA a strâns date personale şi financiare de la un milion de americani (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Pentru acest program, Biroul federal de anchetă lucrează cu CIA pentru a strânge mari cantităţi de date despre tranzacţiile internaţionale efectuate de americani sau alte persoane care au făcut obiectul unor anchete pentru terorism din partea agenţiei, informează Wall Street Journal.

Programul este autorizat de Patriot Act, legea care a fost adoptată după atentatele din 11 septembrie şi care permite NSA să colecteze aproape toate înregistrările telefonice din Statele Unite, potrivit unor oficiali informaţi în legătură cu această operaţiune.

Acest program arată cum diferitele agenţii de informaţii americane, şi nu numai NSA, folosesc acelaşi cadru legal pentru a strânge date.

Datele, strânse de la Western Union sau alte companii americane specializate în transferul de bani, includ transferuri din sau către Statele Unite, dar nu numai tranzacţii naţionale, potrivit cotidianului.

Congresmenii, care au aflat despre existenţa acestui program în această vară, şi-au exprimat îngrijorarea faţă de posibilitatea căutării numerelor de securitate socială sau a altor date pentru a face legătura între o activitate financiară şi o persoană anume.

Dar programul a contribuit şi la descoperirea legăturilor între reţelele teroriste şi financiare, au declarat pentru cotidian foşti oficiali guvernamentali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici