Noi execuţii în Coreea de Nord: Un susţinător al unchiului lui Kim Jong-un, ars de viu cu un aruncător de flăcări

Un oficial nord-coreean a fost executat cu un aruncător de flăcări ca parte dintr-o nouă serie de eliminări sângeroase, a relatat presa sud-coreeană.

3444 afișări
Imaginea articolului Noi execuţii în Coreea de Nord: Un susţinător al unchiului lui Kim Jong-un, ars de viu cu un aruncător de flăcări

Kim Jong-un (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit unei surse din Coreea de Nord, citată de ziarul Chosun Ilbo, 11 oficiali de nivel înalt din guvern au fost fie ucişi, fie încarceraţi duminica trecută, relatează cotidianul britanic The Independent în pagina electronică.

Activităţile de eliminare au fost descrise ca un al doilea val al mişcării care a implicat şi execuţia lui Jang Song-thaek, unchiul liderului Kim Jong-un, ce a avut loc în decembrie anul trecut.

Printre persoanele care ar fi fost ucise în acest sfârşit de săptămână s-ar afla şi sora mai mare a lui Jang, Kye-sun, iar toate au fost descrise ca fiind susţinători apropiaţi ai fostului lider administrativ al Partidului Muncitoresc.

O Sang-hon, membru în etate al ministerului de securitate publică, ar fi fost "ars de viu", potrivit relatărilor. Sang-hon a fost acuzat că şi-a transformat departamentul într-o echipă de protecţie personală pentru Jang.

Drept urmare, ar fi fost executat cu un aruncător de flăcări, conform informaţiilor oferite ziarului Chosun Ilbo, care notează că alţi aproximativ 100 de oficiali ai partidului au fost de asemenea eliminaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici