Noi fotografii din timpul atentatelor de la 11 septembrie 2001 - GALERIE FOTO, VIDEO

Administraţia americană a făcut publice 12 fotografii realizate în urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001 asupra World Trade Center, furnizând o nouă perspectivă asupra tragediei şi a impactului asupra oraşului New York.

38 afișări
Imaginea articolului Noi fotografii din timpul atentatelor de la 11 septembrie 2001 - GALERIE FOTO, VIDEO

Noi fotografii din timpul atentatelor de la 11 septembrie 2001 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În fotografiile obţinute de ABC News pot fi văzute remorchere şi feriboturi care se îndreptau în viteză spre ţărm, în apropiere de turnurile gemene, aflate în flăcări. Fotografiile făcute din avion ilustrează praful şi rămăşiţele care se răspândeau în cartierul Manhattan.

Seria de fotografii şi anumite înregistrări video colectate de Institutul naţional pentru standarde şi tehnologie (NIST) evidenţiază gravele consecinţe ale impactului celor două avioane de linie cu turnurile, soldat cu 2.750 de morţi.

Colecţia de fotografii include cadre făcute din elicopter de către poliţia din New York în care pot fi văzuţi norii de praf şi dărâmăturile în momentul prăbuşirii turnurilor.

În august 2009, NIST a publicat un anunţ în Registrul federal prin care cerea permisiunea fotografilor pentru a face publice imaginile colectate pe parcursul investigaţiei desfăşurate de agenţie privind prăbuşirea turnurilor.

Ca urmare a anunţului, ABC News a vrut să obţină mai multe fotografii şi înregistrări video pe care le-a colectat şi analizat NIST în timpul cercetării efectuate asupra deficienţelor structurale ale turnurilor din World Trade Center. Institutul a procesat cererea după circa şase luni, furnizând 2.779 de imagini stocate pe nouă CD-uri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici