Noi fragmente de fuselaj care ar putea aparţine zborului malaysian, găsite în Mozambic - VIDEO

Un tânăr sud-african a găsit pe o plajă din Mozambic noi fragmente de fuselaj care ar putea aparţine avionului companiei Malaysia Airlines dispărut în urmă cu doi ani, probele fiind trimise în Australia pentru a fi expertizate, anunţă Autoritatea aeronautică civilă din Africa de Sud.

2345 afișări
Imaginea articolului Noi fragmente de fuselaj care ar putea aparţine zborului malaysian, găsite în Mozambic - VIDEO

Noi fragmente de fuselaj care ar putea aparţine zborului malaysian, găsite în Mozambic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Liam Lotter, în vârstă de 18 ani, a declarat că a găsit un fragment de fuselaj pe o plajă din Mozambic în decembrie 2015. Nu şi-a dat seama că fragmentul era important până când în aceeaşi zonă au fost găsite în urmă cu o săptămână alte resturi dintr-un avion.

Fragmentul de fuselaj de culoare albă este supus testelor de oficiali din Australia şi din Malaysia, informează site-ul agenţiei Reuters.

Alte bucăţi de fuselaj au fost găsite în Oceanul Indian, între Mozambic şi Madagascar, experţii stabilind că sunt de la un avion de tip Boeing 777, modelul aeronavei dispărute pe 8 martie 2014 în timp ce zbura din Kuala Lumpur spre Beijing.

Potrivit unor oficiali americani citaţi de NBC, fragmentul găsit este un stabilizator orizontal aparţinând unui avion Boeing 777.

Obiectul a fost găsit în largul provinciei mozambicane Inhambane, dar autorităţile de la Maputo încă nu au confirmat informaţia.

În 2015, un fragment de fuselaj a fost găsit pe Insula Reunion din Oceanul Indian, dar autorităţile au stabilit că piesa nu aparţinea Zborului MH370.

La bordul avionului care aparţinea companiei Malaysia Airlines (Cursa MH370) erau 239 de persoane, considerate decedate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici