Noi imagini din satelit. Gropi comune în care ar fi îngropate mii de persoane în Mariupol

Noile imagini din satelit arată posibile gropi comune în apropiere de Mariupol, unde oficialii locali au acuzat Rusia că a îngropat până la 9.000 de civili ucraineni pentru a ascunde măcelul care are loc în oraşul portuar, aflat aproape în întregime sub control rusesc.

4435 afișări
Imaginea articolului Noi imagini din satelit. Gropi comune în care ar fi îngropate mii de persoane în Mariupol

Noi imagini din satelit. Gropi comune în care ar fi îngropate mii de persoane în Mariupol

Imaginile au apărut la doar câteva ore după ce preşedintele rus Vladimir Putin a revendicat  victoria în bătălia pentru Mariupol, în ciuda prezenţei a aproximativ 2.000 de luptători ucraineni care sunt poziţionaţi într-o oţelărie din oraş. Putin a ordonat trupelor sale să sigileze fortăreaţa "astfel încât să nu treacă nici măcar o muscă", în loc să o ia cu asalt.

Maxar Technologies a publicat fotografiile, despre care a spus că arată peste 200 de gropi comune. Imaginile au arătat rânduri lungi de morminte care se întindeau de la un cimitir existent în oraşul Manhush, în afara Mariupolului.

Primarul din Mariupol, Vadym Boychenko, i-a acuzat pe ruşi că "îşi ascund crimele" luând cadavrele civililor din oraş şi îngropându-le în Manhush.

Mormintele ar putea conţine până la 9.000 de morţi, a precizat Consiliul municipal din Mariupol într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Boychenko a catalogat acţiunile ruseşti din oraş drept "noul Babi Yar", o referire la locul mai multor masacre naziste în care au fost ucişi aproape 34.000 de evrei ucraineni în 1941.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici