Noi INCIDENTE în Ucraina: Două persoane au fost ucise la Harkov, într-un atac armat implicând naţionalişti şi proruşi

Două persoane, un militant prorus şi un trecător, au fost ucise în noaptea de vineri spre sâmbătă la Harkov, în vestul Ucrainei, într-un atac armat implicând naţionalişti radicali şi militanţi proruşi, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei.

781 afișări
Imaginea articolului Noi INCIDENTE în Ucraina: Două persoane au fost ucise la Harkov, într-un atac armat implicând naţionalişti şi proruşi

Noi INCIDENTE în Ucraina: Doi persoane au fost ucise la Harkov, într-un schimb de focuri între naţionalişti şi proruşi

Preşedintele interimar Oleksandr Turcinov a denunţat, în Parlament, la Kiev, "o reţea de agenţi ai Kremlinului care organizează şi finanţează de mult timp provocări care conduc la crime".

Militanţi proruşi au declarat că au fost ţinta unor tiruri în timp ce erau adunaţi în centrul oraşului Harkov. Potrivit poliţiei, a fost vorba despre tiruri de arme neletale.

Proruşi i-au urmărit, atunci, pe agresori, care au fugit, cu o maşină, până la o clădire în care se află inclusiv sediul unei grupări radicale de dreapta, Patriotul Ucrainei, afiliată mişcării paramilitare de extremă dreapta Pravi Sektor, prezentă pe baricade la Kiev.

Simpatizanţii Moscovei au încercat, atunci, să pătrundă în clădire şi, potrivit poliţiei, au fost vizaţi de tiruri de către persoane din clădire. Poliţia nu a precizat dacă proruşii au ripostat.

Cinci persoane au fost rănite, inclusiv un poliţist, grav rănit, potrivit Ministerului ucrainean de Interne.

Forţe de ordine au sosit rapid la faţa locului, iar clădirea a fost asediată timp de mai multe ore. În această perioadă, persoanele asediate au luat trei ostatici, şi anume doi paznici prezenţi în clădire, în care se află şi birouri, dar şi un poliţist care a intrat în clădire pentru negocieri.

Ei au eliberat ostaticii şi au predat armele. Aproximativ 30 de persoane "din ambele tabere" au fost arestate, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne.

La Kiev, Artem Skorovadski, un purtător de cuvânt al Pravi Sektor, a denunţat o "provocare planificată", respingând ideea că militanţii săi ar fi tras primii vineri seara asupra unor militanţi proruşi.

"În ultima perioadă, persoane caută să intensifice presiunea asupra Pravi Sektor, încercând să arate că noi suntem jefutorii îngrozitori, dar nu este cazul", a adăugat Skorovadski.

El a subliniat că mişcarea nu intenţionează să trimită militanţi din Kiev în estul Ucrainei.

Acest nou incident sângeros are loc după ce un manifestant pro-Kiev a fost ucis la Doneţk, joi. Acesta a fost înjunghiat de către militanţi proruşi, în contextul în care tensiunile cresc în estul Ucrainei, odată cu intensificarea unor tendinţe separatiste, cu o zi înainte de referendumul din Crimeea privind anexarea peninsulei la Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici