Noi informaţii despre prăbuşirea avionului Germanwings: Andreas Lubitz i-ar fi pus diuretice în cafea căpitanului

Copilotul avionului Germanwings prăbuşit în Alpii francezi, Andreas Lubitz, ar fi căutat informaţii despre diuretice pe Internet şi i-ar fi pus un astfel de medicament în cafea comandantului aeronavei, pentru a-l determina să iasă din cabină.

1235 afișări
Imaginea articolului Noi informaţii despre prăbuşirea avionului Germanwings: Andreas Lubitz i-ar fi pus diuretice în cafea căpitanului

Andreas Lubitz i-ar fi pus diuretice în cafea căpitanului avionului Germanwings (Imagine: HEPTA)

Potrivit datelor obţinute din calculatorul lui Lubitz, acesta căutase pe Internet date despre diuretice, substanţe care activează secreţia urinară, relatează Daily Mirror în ediţia electronică. El ar fi achiziţionat un medicament diuretic şi i l-ar fi pus în cafea comandantului Patrick Sondenheimer, pentru a-l determina să iasă din cabina de pilotaj şi a prelua controlul asupra avionului. Procurorii au refuzat să comenteze aceste informaţii.

Aeronava Airbus A320 a companiei Germanwings, care efectua o cursă de la Barcelona (Spania) spre Dusseldorf (Germania), s-a prăbuşit în Alpii francezi la 24 martie, provocând moartea celor 150 de persoane aflate la bord.

Anchetatorii suspectează că avionul a fost prăbuşit intenţionat de copilotul Andreas Lubitz, care l-a încuiat pe comandant în afara cabinei de pilotaj. Datele obţinute din cea de-a doua cutie neagră a avionului au arătat că Lubitz, în vârstă de 27 de ani, a setat pilotul automat pe o traiectorie descendentă şi în acelaşi timp a mărit viteza aeronavei.

Procurorii germani au afirmat că Lubitz a fost tratat pentru tendinţe sinucigaşe şi depresie în urmă cu câţiva ani, înainte de a deveni pilot. În plus, procurorii au găsit la locuinţa copilotului adeverinţe medicale care îl declarau inapt pentru lucru, valabile inclusiv pentru ziua tragediei, dar Lubitz le-a rupt şi nu şi-a anunţat angajatorii. De asemenea, au apărut informaţii potrivit cărora copilotul Andreas Lubitz a căutat pe Internet date despre sinucidere şi despre uşile cabinelor de pilotaj.

Între timp, compania Lufthansa, a cărei filială low-cost este Germanwings, a cerut personalului său să nu poarte uniforme la o ceremonie care va avea loc pe 17 aprilie la catedrala din Koln. Psihologii au avertizat că rudele victimelor tragediei aviatice ar putea suferi traume dacă văd uniformele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici