Noi lupte şi bombardamente în Siria, la Damasc şi Alep

Luni dimineaţă, rebelii şi trupele fidele regimului Bashar al-Assad purtau lupte violente în principalele oraşe ale Siriei, Damasc şi Alep, a afirmat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

307 afișări
Imaginea articolului Noi lupte şi bombardamente în Siria, la Damasc şi Alep

Noi lupte şi bombardamente în Siria, la Damasc şi Alep - ONG (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Trupele guvernamentale au bombardat cartierul Hajar al-Aswad, în sudul capitalei, a precizat OSDO, făcând referire la lupte între rebeli şi soldaţi atât în acest cartier, cât şi la Tadamun, tot în sud.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale, numeroşi locuitori fugeau din aceste două cartiere pentru a se adăposti în tabăra palestiniană Yarmouk, situată în apropiere.

Tot la Damasc, rebelii au lansat atacuri coordonate asupra unor baraje ale armatei din oraş, a precizat OSDO.

ONG-ul a făcut referire, de asemenea, la lupte violente date în metropola Alep, confruntări izbucnind şi în apropiere de aeroportul internaţional de la Alep.

La Homs, în centrul Siriei, unde Crucea Roşie internaţională a avut acces pentru prima dată în ultimele luni la două cartiere asediate, au avut loc lupte şi bombardamente în mai multe cartiere, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Bombardamente aeriene au fost semnalate şi în provincia Idleb (nord-vest), unde forţele aeriene şi-au intensificat recent raidurile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici