Noi manifestaţii antiamericane în Pakistan: Peste 5.000 de oameni au demonstrat în Islamabad. Ce au scandat aceştia

Mii de persoane au manifestat din nou sâmbătă în Pakistan împotriva filmului antiislam produs în SUA, dar de această dată într-un climat calm, după mişcările de protest care au lăsat în urmă, potrivit unui ultim bilanţ, 21 de morţi.

507 afișări
Imaginea articolului Noi manifestaţii antiamericane în Pakistan: Peste 5.000 de oameni au demonstrat în Islamabad. Ce au scandat aceştia

Noi manifestaţii antiamericane în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În capitala Islamabad, peste 5.000 de demonstranţi s-au îndreptat spre Parlament, situat nu departe de zona securizată în care se află misiunile diplomatice, printre care şi ambasada SUA, strigând "Ne iubim Profetul" sau "Să fie pedepsiţi cei care ne-au umilit Profetul".

La Lahore (est), circa 500 de militanţi ai unei grupări islamiste radicale au manifestat în faţa consulatului american, scandând "Statele Unite nu merită decât un lucru: jihadul".

Totuşi, aceste demonstraţii se desfăşurau, în jurul prânzului, în mod calm.

Vineri, manifestaţiile la care au participat zeci de mii de persoane la Karachi (sud) şi Peshawar (nord-vest) au provocat moartea a 17 persoane. În timpul nopţii, patru persoane rănite au încetat din viaţă la spital, ridicând la 21 numărul morţilor, potrivit unor surse medicale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici