Noi negocieri pentru un armistiţiu în Fâşia Gaza

Se aşteaptă ca mediatorii să se reunească din nou la Cairo, duminică, şi să caute o formulă acceptabilă pentru Israel şi Hamas de încetare a focului în Gaza, au declarat surse citate de Reuters.

757 afișări
Imaginea articolului Noi negocieri pentru un armistiţiu în Fâşia Gaza

Delegaţiile din partea Israelului şi din partea Hamas ar urma să sosească duminică la Cairo, au declarat două surse de securitate egiptene, deşi o altă sursă informată cu privire la discuţii a declarat că Israelul nu va trimite o delegaţie până când nu va primi o listă completă a ostaticilor care sunt încă în viaţă.

Speranţele pentru o încetare a focului au crescut săptămâna trecută, după o rundă anterioară de discuţii mediate de Qatar şi Egipt la Doha.

Un oficial american de rang înalt a declarat sâmbătă că a fost stabilit cadrul pentru o pauză de şase săptămâni a luptelor, cu acordul Israelului, şi că acum depinde de acordul Hamas de a elibera ostaticii pe care îi deţine în Gaza de la atacurile sale asupra sudului Israelului din 7 octombrie.

„Calea către o încetare a focului în acest moment, literalmente la această oră, este simplă. Şi există un acord pe masă. Există un acord-cadru. Israelienii l-au acceptat mai mult sau mai puţin”, a declarat oficialul reporterilor. „În acest moment, responsabilitatea este în sarcina Hamas”.

Biden a declarat că speră că o încetare a focului va fi în vigoare până la Ramadan, care începe pe 10 martie.

Biden şi alţi lideri mondiali se află sub o presiune tot mai mare pentru a uşura situaţia tot mai disperată a palestinienilor după cinci luni de război şi blocada israeliană din Gaza. Organizaţia Naţiunilor Unite spune că un sfert din populaţie - 576.000 de persoane - este la un pas de foamete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici