Noi probleme pentru 787 Dreamliner: Zbor anulat în Japonia după ce un motor al aeronavei nu a pornit

Compania japoneză All Nippon Airlines (ANA) a fost nevoită să anuleze un zbor al 787 Dreamliner, după ce unul dintre motoarele aeronavei nu a pornit, o nouă problemă apărută pentru modelul lansat recent de Boeing, care a fost consemnat la sol timp de 4 luni din cauza unor defecţiuni la baterie.

204 afișări
Imaginea articolului Noi probleme pentru 787 Dreamliner: Zbor anulat în Japonia după ce un motor al aeronavei nu a pornit

Noi probleme pentru 787 Dreamliner: Zbor anulat în Japonia după ce un motor al aeronavei nu a pornit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

ANA nu a putut utiliza aeronava 787 programată să zboare de la Ube, din vestul Japoniei, până la aeroportul Haneda de la Tokyo, deoarece motorul de pe aripa dreaptă nu a pornit, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Megumi Tezuka, citat de Bloomberg.

Tehnicienii operatorului japonez caută acum cauza defecţiunii. All Nippon a precizat că problema nu are legătură cu defecţiunile la baterie pentru care modelul 787 Dreamliner a fost consemnat timp de patru luni.

O altă companie japoneză, Japan Airlines, a anulat marţi un zbor către Singapore din cauza unor probleme cu aeronava Boeing 787 care ar fi urmat să transporte pasagerii.

Ambele companii japoneze au reintrodus în serviciu modelul 787 Dreamliner de la 1 iunie, după ce aeronavele au fost consemnate la sol timp de mai bine de 4 luni pentru defecţiuni la sistemul de baterie. Boeing a remediat în această perioadă problemele, modificând sistemul de baterie.

ANA şi Japan Airlines, alături de autorităţile japoneze, grupul Boeing şi compania Rolls Royce, producătorul motoarelor 787, colaborează pentru a identifica şi remedia cauzele defecţiunilor din ultimele zile, potrivit reprezentanţilor instituţiilor implicate.

Cele două companii japoneze deţin 27 de aeronave 787 Dreamliner, fiind cei mai mari clienţi ai modelului lansat recent de Boeing după mai multe întârzieri cauzate de apariţia a diverse probleme în perioada de dezvoltare a aeronavei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici