Boeing ar putea pierde venituri de până la 5 miliarde de dolari din cauza problemelor 787 Dreamliner

Grupul Boeing ar putea pierde în cel mai pesimist scenariu venituri de până la 5 miliarde de dolari din cauza problemelor care au oprit la sol în ianuarie întreaga flotă de aeronave 787 Dreamliner aflate în operare la nivel global, estimează analişti ai firmei Jefferies.

278 afișări
Imaginea articolului Boeing ar putea pierde venituri de până la 5 miliarde de dolari din cauza problemelor 787 Dreamliner

Boeing ar putea pierde venituri de până la 5 miliarde de dolari din cauza problemelor 787 Dreamliner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şansele ca producătorul de avioane să fie nevoit să revizuiască în scădere veniturile anticipate cu circa 5 miliarde de dolari sunt însă de numai 4%, a afirmat Howard Rubel, analist la firma Jefferies, citat de Bloomberg.

Costurile vor fi probabil mult mai mici, în jurul a câteva sute de milioane de dolari, afirmă investitori şi analişti, inclusiv cei de la Jefferies. Boeing urmează să raporteze rezultate financiare miercuri. Investiţiile grupului pentru modelul 787 Dreamliner sunt estimate la 25 miliarde de dolari, a spus Rubel.

Autorităţile aeronautice americane încearcă încă să determine cauzele unui incendiu la bateriile litiu-ion ale unui avion 787 al companiei Japan Airlines, precum şi defecţiunile care au cauzat aterizarea de urgenţă a unui alt avion 787, aparţinând All Nippon Airways. Modelul 787 Dreamliner a fost introdus la vânzare în 2011, iar până în prezent au fost livrate 50 de avioane.

Oprirea la sol a tuturor avioanelor 787 Dreamliner va costa, probabil, Boeing 550 de milioane de dolari, potrivit firmei Jefferies. Costurile înregistrate de Boeing variază de la circa 125 de milioane de dolari pentru despăgubirea operatorilor aerieni nevoiţi să închirieze alte aeronave, la pierderea de venituri.

Analişti consultaţi de Bloomberg au estimat veniturile din vânzări ale Boeing la 81,7 miliarde de dolari pentru anul trecut, în timp ce pentru acest an se aşteaptă la un avans la 87,9 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici