Noi probleme pentru avioanele Boeing 737 MAX: Semnalul de ALARMĂ tras de Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA

Administraţia federală a aviaţiei din SUA a dezvăluit o nouă problemă care a implicat modelul 737 MAX al companiei Boeing, declarând că mai mult de 300 dintre aceste avioane şi dintre cele din generaţia anterioară 737 pot conţine piese fabricate în mod necorespunzător.

1026 afișări
Imaginea articolului Noi probleme pentru avioanele Boeing 737 MAX: Semnalul de ALARMĂ tras de Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA

Noi probleme pentru avioanele Boeing 737 MAX: Semnalul de ALARMĂ tras de Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA

FAA a declarat că până la 148 de elemente ale eleroanelor care au fost fabricate de un furnizor Boeing sunt afectate, echipând 179 MAX si 133 aeronave NG din întreaga lume. Este vorba de panouri mobile care se extind de-a lungul frontului aripii în timpul decolărilor şi aterizărilor pentru a asigura o portanţă suplimentară. Elementele în cauză ghidează lamele şi sunt construite în aripă, mai informează Reuters.

Modelul 737 MAX, cu cel mai bine vândut avion, este menţinut la sol din martie, la nivel mondial, în urma unui accident cu un aparat al companiei Ethiopian Airlines, şi după un dezastru asemănător cu un aparat de zbor al companiei Lion Air, în luna octombrie. În cele două accidente au pierit 346 de persoane. Boeing nu a actualizat încă software-ul la FAA, fiind încă preocupat să obţină aprobările necesare pentru a permite decolarea avioanelor 737 MAX.

Boeing, cel mai mare producator de avioane din lume, a declarat că a identificat 20 de avioane 737 MAX suspecte că ar avea piese defecte si că vor verifica aceleaşi piese şi la alte 159 de avioane.

Boeing a declarat că a identificat 21 de aparate 737 NG care ar putea avea componente defecte şi sfătuieşte companiile aeriene să verifice alte 112 aparate NG. NG este a treia generaţie 737, pe care compania a început să o construiască în 1997.

Părţile afectate ceda înainte d evreme sau pot apărea fisuri rezultate din procesul necorespunzător de fabricare, a precizat FAA.

 

Taguri:
737 max,
avioane,
boeing

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici