Noi proteste în Venezuela: Liderul opoziţiei Juan Guaido conduce manifestaţiile

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido va conduce sâmbătă manifestaţiile organizate în Caracas cu scopul de a menţine presiunea asupra preşedintelui Nicolas Maduro, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1270 afișări
Imaginea articolului Noi proteste în Venezuela: Liderul opoziţiei Juan Guaido conduce manifestaţiile

Noi proteste în capitala venezueleană Caracas: Liderul opoziţiei Juan Guaido conduce manifestaţiile

O pană de curent majoră a afectat joi Venezuela, problemă pe care Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a catalogat-o drept „sabotaj” la un baraj hidroelectric care asigură o mare parte din curentul electric la nivel naţional.

Două grupuri de dreapta au sugerat că pana de curent reprezintă o cauză a morţii unui copil şi unui adolescent. Autorităţile nu au dat încă nicio declaraţie.

"Le cer oamenilor din Venezuela să iasă la demonstraţiile împotriva regimului corupt şi incompetent care ne-a lăsat ţara în întuneric", a declarat Guaido.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Numeroase ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizii similare. Însă Italia şi Grecia au semnalat că nu îl vor recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, drept preşedinte interimar, avertizând că trebuie evitat un război precum cel din Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici