Noi proteste violente în Franţa: Zeci de răniţi în urma confruntărilor din centrul Parisului. Forţele de ordine au folosit tunuri cu apă/ Peste 150 de persoane, reţinute | VIDEO

Cel puţin 151 de persoane au fost reţinute în urma protestelor violente desfăşurate sâmbătă în capitala Franţei, anunţă surse din cadrul Poliţiei citate de cotidianul Le Figaro, în timp ce premierul Edouard Philippe a dat asigurări că ordinea va fi restabilită.

1810 afișări
Imaginea articolului Noi proteste violente în Franţa: Zeci de răniţi în urma confruntărilor din centrul Parisului. Forţele de ordine au folosit tunuri cu apă/ Peste 150 de persoane, reţinute | VIDEO

Un nou protest al Mişcării „Vestele Galbene” degenerează în violenţe. Forţele de ordine au folosit tunuri cu apă | VIDEO. Foto: JULIEN MUGUET / LE MONDE

Cel puţin 151 de protestatari violenţi au fost reţinuţi la Paris

În cursul confruntărilor au fost răniţi 42 de protestatari şi 18 membri ai forţelor de ordine.

Violenţele s-au diminuat în cursul serii, iar circulaţia rutieră a fost reluată în centrul Parisului.

Manifestanţii au devastat zeci de magazine din capitala Franţei şi au atacat numeroase vehicule ale forţelor de ordine.

Premierul Edouard Philippe s-a deplasat în centrul Parisului alături de ministrul de Interne, Christophe Castaner, şi de secretarul de stat Laurent Nunez. "Mii de indivizi violenţi au venit astăzi la Paris pentru a ataca forţele de ordine, simbolurile statului, proprietăţi private şi democraţia", a declarat Edouard Philippe, subliniind că ordinea va fi restabilită şi că "forţa va aparţine mereu autorităţilor de aplicare a legii".

Primăria Parisului activează celula de criză pentru gestionarea protestelor violente

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a condamnat vehement violenţele produse sâmbătă şi a dispus activarea celulei de criză, pentru gestionarea situaţiei.

"Fac un apel la calm şi responsabilitate din partea tuturor. În contextul noilor violenţe, serviciile municipale sunt alături de Poliţie, de Jandarmerie şi Pompieri. Am activat celula de criză pentru a face faţă urgenţelor", a transmis Anne Hidalgo prin Twitter.

Primarul Parisului nu a oferit detalii despre măsurile care vor fi aplicate pentru restabilirea ordinii.

 

 

 

Cel puţin 11 răniţi în urma unui incendiu provocat de manifestanţi, în centrul Parisului

Cel puţin 11 persoane au fost rănite în urma unui incendiu provocat de manifestanţi, sâmbătă după-amiază, într-un imobil din centrul Parisului, anunţă autorităţile franceze.

Incendiul s-a produs la o bancă situată la parterul unui bloc din zona Franklin Roosevelt, în apropiere de Bulevardul Champs-Elysées. Unsprezece persoane au fost rănite, iar clădirea a fost evacuată.

"Două persoane au fost salvate din flăcări, o femeie şi un copil care erau blocaţi la etajul al doilea", au declarat surse din cadrul Pompierilor. Printre persoanele rănite se numără doi pompieri.

"Forţele de ordine şi pompierii au evacuat o clădire incendiată deliberat. Focul este sub control. Indivizii care au comis acest act nu sunt nici manifestanţi, nici hoţi, sunt asasini", a declarat, prin Twitter, ministrul francez de Interne, Christophe Castaner.

 

 

 

 

 

 

Mii de manifestanţi s-au adunat pe Bulevardul Champs-Elysées

Mii de manifestanţi s-au adunat pe Bulevardul Champs-Elysées, iar forţele de ordine au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene împotriva grupurilor violente, relatează publicaţiile Le Monde şi Le Figaro.

Restaurantul „Le Fouquet" din centrul Parisului a fost vandalizat şi incendiat de protestatari.

„Sunt aproximativ 1.500 de manifestanţi extrem de violenţi", a declarat ministrul francez de Interne, Christophe Castaner. „Noi vom proteja Parisul, persoanele ultraviolente sunt în centru, răspund la apelurile unor lideri al Mişcării Vestele galbene. Am dat ordinul să nu fie tolerat niciun act de violenţă", a precizat ministrul de Interne.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate, cel puţin 64 de protestatari au fost reţinuţi.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici