Noi restricţii anti COVID-19 discutate în Germania: Angela Merkel vrea să închidă restaurantele, barurile şi sălile de sport

  • Cancelarul german Angela Merkel e în favoarea introducerii unor restricţii mai severe
  • Restaurantele, barurile şi sălile de sport s-ar putea închide, dar şcolile vor funcţiona în continuare
  • Totul se va hotărî miercuri, într-o conferinţă telefonică la care participă liderii celor 16 state germane
7314 afișări
Imaginea articolului Noi restricţii anti COVID-19 discutate în Germania: Angela Merkel vrea să închidă restaurantele, barurile şi sălile de sport

FOTO: Profimedia

Angela Merkel doreşte ca oficialii germani să aprobe miercuri închiderea tuturor restaurantelor şi barurilor începând cu 4 noiembrie, în încercarea de a reduce rata de infectare cu noul coronavirus. Totodată, ideal ar fi ca şcolile şi creşele să rămână deschise, informează Reuters pe baza planului de rezoluţie.

Dacă noile restricţii vor fi aplicate, oamenii nu vor putea ieşi în public decât în grupuri formate din locuitorii a cel mult două case. Încă nu au fost stabilite pedepsele ce vor fi aplicate în caz contrar.

Miercuri va avea loc o conferinţă telefonică la care participă liderii celor 16 state germane, iar în urma deciziei lor se vor închide sau nu sălile de fitness, cluburile şi cinematografele, dar şi teatrele şi sălile de spectacol.

Magazinele vor putea funcţiona doar cu respectarea unor măsuri stricte de igienă şi limitând numărul de clienţi. Restaurantele nu vor mai servi la mese, ci vor opera în sistem take-away. 

Deşi autorităţile au încercat să evite un blocaj care să lovească puternic economia ţării, evoluţia epidemică recentă ridică un semnal de alarmă. Angela Merkel a avertizat marţi că sistemul de sănătate al Germaniei ar putea atinge curând un punct-limită, iar ministrul economiei Peter Altmaier a declarat că Germania va ajunge probabil la 20.000 de noi infecţii pe zi până la sfârşitul săptămânii.

Germania se confruntă în prezent cu o creştere accelerată a numărului de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind raportate alte 11.409 îmbolnăviri. Astfel, la nivel naţional s-a ajuns la 449.275 persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici