Noi tensiuni în peninsula Coreeană. Sora lui Kim Jong-un: Coreea de Sud s-ar putea confrunta cu o ameninţare serioasă

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a condamnat duminică remarcile ministrului sud-coreean al Apărării privind capacitatea vecinului de a lovi Nordul, a relatat agenţia de presă de stat KCNA.

42504 afișări
Imaginea articolului Noi tensiuni în peninsula Coreeană. Sora lui Kim Jong-un: Coreea de Sud s-ar putea confrunta cu o ameninţare serioasă

Noi tensiuni în peninsula Coreeană. Sora lui Kim Jong-un: Coreea de Sud s-ar putea confrunta cu o ameninţare serioasă

Comentariul "a înrăutăţit şi mai mult relaţiile intercoreene şi tensiunea militară din peninsula coreeană", a declarat ea.

Kim Yo Jong, vicedirector de departament al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, a mai spus că ţara va "reconsidera multe lucruri" şi că Coreea de Sud "s-ar putea confrunta cu o ameninţare serioasă" din cauza acestor remarci.

Ministrul sud-coreean al Apărării, Suh Wook, a declarat vineri că armata ţării sale dispune de o varietate de rachete cu rază, precizie şi putere semnificativ îmbunătăţite, având "capacitatea de a lovi cu precizie şi rapid orice ţintă din Coreea de Nord".

Suh a mai spus că ministerul va sprijini în mod activ armata pentru a se asigura că aceasta are capacitatea de a răspunde la ameninţările cu rachete ale Coreei de Nord. El a numit nordul "inamicul" său.

Într-o declaraţie separată de duminică, Pak Jong Chon, secretarul Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, a declarat că Nordul "îşi va direcţiona fără milă toată forţa militară pentru a distruge obiectivele majore din Seul şi armata sud-coreeană" dacă armata sud-coreeană se angajează într-o acţiune militară periculoasă, cum ar fi un atac preventiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici