Noi tensiuni. Israelul a bombardat poziţii islamiste în Gaza, ca represalii pentru lansările de baloane incendiare

  • Israelul a lovit poziţii militante islamiste din Gaza, ca represalii pentru lansările de baloane incendiare din enclava palestiniană.
  • Incidentele reprezintă o nouă provocare pentru acordul fragil de încetarea a focului care a pus capăt conflictului din mai.
607 afișări
Imaginea articolului Noi tensiuni. Israelul a bombardat poziţii islamiste în Gaza, ca represalii pentru lansările de baloane incendiare

Noi tensiuni. Israelul a bombardat poziţii islamiste în Gaza, ca represalii pentru lansările de baloane incendiare

„Ca răspuns la baloanele incendiare lansate astăzi spre teritoriul israelian, avioanele de luptă au lovit un loc de fabricaţie a armelor aparţinând organizaţiei teroriste Hamas”, a declarat armata israeliană.

Joi, serviciul de pompieri israelian a declarat că lansările de baloane incendiare din Gaza au provocat patru incendii minore în regiunea sudică Eshkol, la graniţa cu Gaza, relatează France24.

„Un specialist a stabilit că toate incendiile au fost cauzate de baloane incendiare (din Gaza)”, se menţionează în comunicat al serviciului de pompieri.

Unsprezece zile de lupte între Israel şi conducătorii islamişti ai Hamas din Gaza, precum şi alte grupuri armate palestiniene cu sediul în enclavă, s-au încheiat pe 21 mai cu o declaraţie de încetare a focului. Conform autorităţilor din Gaza, conflictul a ucis 260 de palestinieni. În Israel, 13 persoane au fost ucise, inclusiv un soldat..

În urma unui schimb de focuri din 18 iunie, şeful armatei israeliene a ordonat forţelor să fie pregătite „pentru o varietate de scenarii, inclusiv reluarea ostilităţilor”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici