Noi trupe pentru Afganistan vor fi anunţate la summitul NATO de la Bucureşti

Reprezentantul NATO la Kabul a afirmat miercuri că la summitul Alianţei de la Bucureşti, din aprilie, vor fi anunţate suplimentări ale trupelor din Afganistan, fără a preciza despre câţi militari ar fi vorba.

56 afișări
Imaginea articolului Noi trupe pentru Afganistan vor fi anunţate la summitul NATO de la Bucureşti

Noi trupe pentru Afganistan vor fi anunţate la summitul NATO de la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Ofiţerii superiori care se ocupă de Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) a NATO au precizat că au nevoie de 6.000 până la 10.000 de soldaţi suplimentari, pentru a lupta împotriva insurgenţei talibane.

"După Bucureşti, soldaţii ISAF vor fi mai numeroşi decât în prezent", a declarat reprezentantul NATO, Maurits Jochems.

"Vom avea suficiente sau mai multe trupe în sud? Răspunsul este da", a adăugat el, fără a oferi cifre.

Polonia a nunţat la sfârşitul lui 2007 că va trimite 400 de soldaţi suplimentari. Franţa ar trebui de asemenea să trimită un contingent mai important, care ar putea atinge cifra de 1.000 de persoane în plus, potrivit presei, informaţii care nu au fost confirmate.

Canada a cerut minimum 1.000 de soldaţi suplimentari ai NATO pentru provincia Kandahar, un bastion al insurgenţilor.

ISAF, care dispunea de 6.000 de persoane la crearea sa în 2003, are în prezent peste 47.000, provenind din 39 de ţări.

De la îndepărtarea lor de la putere de o coaliţie internaţională condusă de Statele Unite, talibanii duc lupte violente în Afganistan, în special în sudul şi estul ţării, soldate cu 8.000 de morţi în 2007, potrivit ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici