Norvegia: ACCIDENT cu două autocare în care se aflau turişti străini: Doi oameni au murit şi mai mulţi sunt răniţi grav - FOTO

O coliziune între două autocare, unul norvegian, iar celălalt suedez, cu turişti străini la bord, s-a soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a mai multor altor persoane, în vestul Norvegiei, au anunţat autorităţile locale.

1293 afișări
Imaginea articolului Norvegia: ACCIDENT cu două autocare în care se aflau turişti străini: Doi oameni au murit şi mai mulţi sunt răniţi grav - FOTO

Norvegia: ACCIDENT cu două autocare în care se aflau turişti străini: Doi oameni au murit şi mai mulţi sunt răniţi grav (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cele două vehicule au intrat în coliziune frontală, luni seara, pe un drum între localităţile Sogndal şi Lekanger, a declarat pentru AFP Hans Petter Harlem, şeful pentru operaţiuni în cadrul poliţiei locale.

Accidentul s-a soldat cu doi morţi şi mai mulţi răniţi grav, a anunţat primarul din Sogndal, Jarle Aarvoll, pentru postul de televiziune TV2 Nyhetskanalen.

Potrivit agenţiei NTB, cele două victime sunt o norvegiană şi o taiwaneză.

În total, 30 de persoane se aflau la bordul celor două autocare, a precizat poliţia, între care 22 de asiatici, potrivit NTB.

Potrivit unor fotografii difuzate de presa norvegiană, cabina şoferului autocarului suedez este complet comprimată, iar mai multe geamuri au fost spulberate.

Vestul Norvegiei este, cu fiordurile sale, o atracţie turistică de vară. Săptămâna trecută, un camion polonez a luat foc într-un tunel rutier în aceeaşi regiune, antrenând spitalizarea a 73 de persoane, intoxicate cu fum, inclusiv turişti chinezi, francezi şi germani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici