Nou bilanţ al OMS: 2.384 de cazuri de gripă porcină confirmate în 24 de ţări

Virusul gripei porcine a contaminat 2.384 de persoane din 24 de ţări şi a provocat moartea a 44 de persoane în Mexic şi Statele Unite, potrivit unui nou bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, publicat vineri dimineaţă pe site-ul său de Internet.

14 afișări
Imaginea articolului Nou bilanţ al OMS: 2.384 de cazuri de gripă porcină confirmate în 24 de ţări

Nou bilanţ al OMS: 2.384 de cazuri de gripă porcină confirmate în 24 de ţări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul bilanţ prezintă o creştere a cazurilor de gripă porcină confirmate în Canada, toate celelalte ţări menţinându-se la nivelul datelor prezentate în comunicatul anterior.

Mexic: 1.112 cazuri, dintre care 42 mortale

Statele Unite: 896 de cazuri, dintre care două mortale

Canada: 214 cazuri

Spania: 81

Marea Britanie: 32

Germania: 10

Israel: 6

Noua Zeelandă: 5

Italia: 5

Franţa: 5

Coreea de Sud: 3

El Salvador: 2

Olanda: 2

Austria: 1

Danemarca: 1

Portugalia: 1

Elveţia: 1

China (Hong Kong): 1

Costa Rica: 1

Irlanda: 1

Colombia: 1

Guatemala: 1

Suedia: 1

Polonia: 1

Precedentul bilanţ, furnizat joi seara, menţiona 2.371 de cazuri în 24 de ţări, dintre care 44 mortale.

OMS reiterează, în ultimul său comunicat, că nu recomandă restricţii de călătorie în legătură cu gripa porcină, dar avertizează persoanele bolnave să îşi amâne deplasările, cerându-le totodată călătorilor care se îmbolnăvesc să se adreseze medicilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici