Nouă lovitură pentru Boeing. 50 de avioane oprite la sol din cauza unor fisuri

Boeing se confruntă cu noi probleme. Compania americană a anunţat marţi că până la 50 dintre popularele sale avioane model 737NG au fost oprite la sol după ce au fost detectate fisuri, relatează AFP.

2349 afișări
Imaginea articolului Nouă lovitură pentru Boeing. 50 de avioane oprite la sol din cauza unor fisuri

Nouă lovitură pentru Boeing. 50 de avioane oprite la sol din cauza unor fisuri

 
O nouă lovitură pentru gigantul american Boeing după ce Qantas, compania aeriană naţională a Australiei, a anunţat că a oprit un avion la sol şi inspectează alte 32, dar a insistat că pasagerii nu au de ce să se teamă, relatează AFP
 
Precizările celor de la Qantas vin după ce autorităţile din Seul au anunţat că 9 dintre avioanele 737NG au fost consemnate la sol în luna octombrie, inclusiv 5 operate de Korean Air.
 
În acest context, Boeing anunţase anterior o problemă la acest model de avion, mai exact la partea de conexiune dintre aripă şi fuselaj, denumită ”pickle fork”. La începutul lunii octombrie, autorităţile americane din domeniul aviaţiei au anunţat verificări la modelele care au strâns mai multe ore de zbor. 
 
În urma anunţului făcut de Qantas, un purtător de cuvânt al Boeing a spus pentru AFP că mai puţin de 5% din 1000 de avioane verificate au fisuri şi au fost oprite la sol pentru reparaţii. Acesta nu a oferit un număr exact, dar 5% înseamnă 50 de avioane din cele 1000 verificate, notează AFP. 
 
Boeing şi Qantas au subliniat că pasagerii nu au de ce să se teamă. 737 Next Generation, prescurtată 737NG, sunt aeronave cu două motoare, care se află în serviciu din 1997. Seria cuprinde 4 modele care au o capacitate de la 108 la 215 pasageri.
 
Scandalul vine în contextul în care întreaga întreaga flotă 737 Max Boeing a fost oprită de la zbor în toamna anului trecut. În octombrie anul trecut, un Boeing 737 Max operat de Lion Air s-a prăbuşit, iar toate cele 189 de persoane aflate la bord au pierit. Cinci luni mai târziu, un avion Ethiopian Airlines s-a prăbuşit, ucigând 157 de pasageri aflaţi la bord. 
 
Sursă foto: Hepta

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici