Nouă mineri, blocaţi în subteran în Rusia: Opt au fost evacuaţi

Cel puţin nouă mineri au rămas blocaţi în interiorul unei mine de potasiu, în Rusia, din cauza unui fum gros, a anunţat sâmbătă compania Uralkali, cea care deţine această mină, relatează Reuters.

211 afișări
Imaginea articolului Nouă mineri, blocaţi în subteran în Rusia: Opt au fost evacuaţi

Cel puţin nouă mineri blocaţi în subteran în Rusia

UPDATE: Opt dintre cei nouă mineri blocaţi în subteran în Rusia au fost evacuaţi

Opt dintre cei nouă mineri blocaţi din cauza unui incendiu în mina din regiunea Pern, din apropiere de Munţii Ural, au fost evacuaţi, au anunţat reprezentanţii companiei ruseşti care deţine mina de sare bogată în potasiu, relatează Associated Press.

Reprezentanţii companiei Uralkali a declarat că lucrătorii evacuaţi erau angajaţi ai unui firme subcontractante care se ocupau de întreţinere.

Şeful subcontractantului, Andrei Maksimov, a declarat agenţiei Interfax că şansele de a găsi minerii prinşi în viaţă erau slabe.

Echipele de salvare nu au reuşit să ajungă în zona în care erau localizaţi muncitorii din cauza fumului gros.

Oficialii declară că focul a izbucnit când 17 muncitori s-au aflat în mina din oraşul Solikamsk, aflat la aproximativ 1200 km est de Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici