Nouă mineri chinezi aflaţi în Africa au fost omorâţi de rebeli. Preşedintele Xi cere pedepse severe

Nouă mineri chinezi care lucrau într-o mină din Republica Centrafricană au fost omorâţi de rebeli. Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a condamnat uciderea minerilor şi a cerut pedepse grele pentru agresori.

13631 afișări
Imaginea articolului Nouă mineri chinezi aflaţi în Africa au fost omorâţi de rebeli. Preşedintele Xi cere pedepse severe

Nouă mineri chinezi aflaţi în Africa au fost omorâţi de rebeli. Preşedintele Xi cere pedepse severe

Nouă mineri au fost omorâţi în timpul atacului. Doi muncitori chinezi au fost şi ei răniţi duminică atunci când bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt o mină din apropierea oraşului Bambari din centrul ţării.

Primarul localităţii susţine că un grup de rebeli se află în spatele crimelor. Aceştia se apară şi dau vina pe mercenari ruşi din grupul Wagner. Reprezentanţii mercenarilor nu au comentat acuzaţiile.

Se pare că luptătorii Wagner au fost detaşaţi în Republica Centrafricană, ţară bogată în minerale, pentru a ajuta forţele guvernamentale să învingă Coaliţia Patrioţilor pentru Schimbare (CPC), o alianţă de grupuri rebele.

Atât China, cât şi Rusia au investit masiv în Africa pentru a exploata resursele sale minerale, precum şi pentru a rivaliza cu puterile occidentale.

Ministerul chinez de Externe a cerut cetăţenilor săi să „părăsească zonele cu risc ridicat cât mai repede posibil".

„Întreaga Republică Centrafricană, cu excepţia capitalei sale Bangui, este clasificată cu roşu în ceea ce priveşte riscurile de securitate", a anunţat ministerul prin intermediul unui comunicat.

Documentul îl citează pe preşedintele Xi care a declarat că trebuie depuse toate eforturile pentru a salva vieţile celor răniţi şi pentru a se asigura că autorii sunt arestaţi şi „pedepsiţi sever".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici