Nouă supravieţuitori au fost salvaţi la mai mult de o săptămână de la producerea cutremurelor masive / Bilanţul combinat al victimelor din Turcia şi Siria vecină depăşeşte 41.000 de morţi,

Nouă supravieţuitori au fost salvaţi ieri de sub dărâmături în Turcia, la mai mult de o săptămână de la producerea cutremurelor masive. Dezastrul, al cărui bilanţ combinat al victimelor din Turcia şi Siria vecină depăşeşte 41.000 de morţi, a devastat oraşele din ambele ţări, lăsând mulţi supravieţuitori fără adăpost la temperaturi de iarnă aproape de îngheţ, relatează Reuters.

787 afișări
Imaginea articolului Nouă supravieţuitori au fost salvaţi la mai mult de o săptămână de la producerea cutremurelor masive / Bilanţul combinat al victimelor din Turcia şi Siria vecină depăşeşte 41.000 de morţi,

Nouă supravieţuitori au fost salvaţi la mai mult de o săptămână de la producerea cutremurelor masive / Bilanţul combinat al victimelor din Turcia şi Siria vecină depăşeşte 41.000 de morţi,

Nouă supravieţuitori au fost salvaţi ieri de sub dărâmături în Turcia, la mai mult de o săptămână de la producerea cutremurelor masive. Dezastrul, al cărui bilanţ combinat al victimelor din Turcia şi Siria vecină depăşeşte 41.000 de morţi, a devastat oraşele din ambele ţări, lăsând mulţi supravieţuitori fără adăpost la temperaturi de iarnă aproape de îngheţ.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a recunoscut că au existat probleme în răspunsul iniţial la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a avut loc la începutul zilei de 6 februarie, dar a declarat că situaţia este acum sub control.

"Ne confruntăm cu unul dintre cele mai mari dezastre naturale nu doar din ţara noastră, ci şi din istoria umanităţii", a declarat Erdogan într-un discurs televizat la Ankara.

Printre persoanele salvate marţi se numără doi fraţi, în vârstă de 17 şi 21 de ani, scoşi dintr-un bloc de apartamente din provincia Kahramanmaras, precum şi un bărbat sirian şi o tânără siriană din Antakya, salvaţi după mai bine de 200 de ore petrecute sub dărâmături. S-ar putea să mai fie şi alte persoane în viaţă care să fie găsite, a declarat un salvator.

Dar autorităţile ONU au declarat că faza de salvare se apropie de sfârşit, iar accentul se va pune pe adăposturi, hrană şi şcolarizare.

"Oamenii suferă foarte mult. Am solicitat să primim un cort, ajutor sau ceva, dar până acum nu am primit nimic", a declarat pentru Reuters un refugiat din oraşul Gaziantep, din sud-estul Turciei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici