NOUĂ ZONĂ de căutare a avionului Malaysia Airlines dispărut în luna martie - VIDEO

Căutările avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, dat dispărut la 8 martie, se vor îndrepta într-o zonă situată mai la sud de Oceanul Indian, în urma unor noi analize ale datelor înregistrate prin satelit în legătură cu traseul aeronavei, au anunţat vineri autorităţile locale.

594 afișări
Imaginea articolului NOUĂ ZONĂ de căutare a avionului Malaysia Airlines dispărut în luna martie - VIDEO

NOUĂ ZONĂ de căutare a avionului Malaysia Airlines dispărut în luna martie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La reluarea operaţiunilor submarine de căutare, prevăzute pentru august, anchetatorii vor verifica o zonă situată la 1.800 de kilometri de Perth, oraş situat pe coasta vestică a Australiei.

Biroul australian pentru securitatea transporturilor, care conduce operaţiunile de căutare, nu a precizat noua zonă vizată, afirmând că analizarea datelelor continuă.

Potrivit cotidianului West Australian, care citează surse americane anonime, centrul australian care coordonează operaţiunile de căutare va anunţa în perioada următoare că zona respectivă este situată la 800 de kilometri sud-vest de precedenta arie în care au fost desfăşurate căutările.

Zborul MH370, care asigura legătura între Kuala Lumpur şi Beijing, cu 239 de persoane la bord, şi-a schimbat brusc traseul la o oră după decolare. Avionul a întrerupt, de asemenea, comunicarea cu turnul de control şi a dispărut fără urmă.

După trei luni de la dispariţie, niciun fragment al avionului nu a fost găsit. Potrivit datelor înregistrate prin satelit, aparatul ar fi zburat spre sudul Oceanului Indian, iar ulterior s-ar fi prăbuşit, după ce a rămas fără carburant.

Căutările s-au concentrat multă vreme într-o zonă din Ocean situată în apropiere de Perth, unde au fost detectate semnale acustice asemănătoare cu acelea emise de cutiile negre.

În pofida săptămânilor de căutări cu ajutorul unui robot submarin, nu a fost găsit nimic, iar anchetatorii pun la îndoială faptul că aceste semnale ar fi provenit de la cutiile negre ale avionului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici