Noul lider al reţelei Al-Qaida în Yemen a făcut apel la atentate împotriva SUA

Noul lider al reţelei teroriste Al-Qaida în Yemen a făcut apel la atentate împotriva Statelor Unite, în primul său discurs de când a preluat comanda grupării, a anunţat joi centrul de monitorizare SITE, citând o înregistrare audio, relatează Reuters în pagina electronică.

207 afișări
Imaginea articolului Noul lider al reţelei Al-Qaida în Yemen a făcut apel la atentate împotriva SUA

Noul lider al reţelei Al-Qaida în Yemen a făcut apel la atentate împotriva SUA (Imagine: Arhivă/HEPTA)

Qassim al-Raymi a devenit comandant militrar al reţelei Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA) după ce Nasser al-Wuhayshi a fost ucis într-un atac american cu drone, luna trecută, în oraşul Mukalla, din sud-estul Yemenului.

În discursul său, Raymi i-a adus un omagiu lui Wuhayshi, i-a jurat credinţă liderului Al-Qaida Ayman al-Zawahiri şi a făcut apel la atentate împotriva Statelor Unite, a precizat SITE.

"Toţi trebuie să vă adunaţi şi să îndreptaţi săgeţile şi săbiile împotriva lor", i-a îndemnat Raymi pe musulmani, în înregistrarea audio de 14 minute şi nouă secunde.

"Allah v-a ajutat împotriva acestui duşman, pentru că nu doar aţi ajuns în casa lui, ci, cu sprijinul lui Allah, aţi ajuns în adâncul inimii lui", a adăugat liderul terorist.

Autenticitatea înregistrării, realizată de Fundaţia media al-Malahem a AQPA, nu a putut fi verificată imediat.

Uciderea lui Wuhayshi a fost considerată o lovitură majoră împotriva AQPA, pe care SUA o califică drept cea mai periculoasă filială a reţelei Al-Qaida.

Adresându-se lui Zawahiri, Raymi a adăugat: "Jur să mă supun ţie, să te ascult, în vremuri dificile şi de prosperitate, la bine şi la greu, să îndur discriminarea şi să nu îi contest pe cei de la putere, să lupt jihadul (...)".

Raymi a felicitat de asemenea o coaliţie de grupări jihadiste din Siria pentru succesul său recent în provincia Idlib, dar şi pe talibanii afgani pentru victoriile din ofensiva de primăvară, a precizat SITE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici