Noul premier britanic nu va participa la summitul ONU privind clima din Egipt

Noul premier al Marii Britanii, Rishi Sunak, nu va participa la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice din 2022 (COP27), care se va desfăşura în luna noiembrie, în Egipt, potrivit BBC.

417 afișări
Imaginea articolului Noul premier britanic nu va participa la summitul ONU privind clima din Egipt

Premierul Rishi Sunak nu va participa la conferinţa COP27 privind clima, care va avea loc luna viitoare în Egipt, au anunţat reprezentanţii Guvernului britanic. Downing Street a negat că acest lucru ar reprezenta o lipsă de angajament din partea premierului în combaterea schimbărilor climatice.

Predecesorul lui Sunak, Liz Truss, urma să participe la conferinţă. Cu toate acestea, Downing Street a explicat că noul premier nu va merge „din cauza altor angajamente interne urgente, inclusiv pregătirile pentru bugetul de toamnă".

„Rămânem angajaţi în continuare în ceea ce priveşte obiectivul "net zero" şi în ceea ce priveşte conducerea acţiunilor internaţionale şi naţionale de combatere a schimbărilor climatice. Marea Britanie este în avans faţă de multe alte ţări în ceea ce priveşte net zero. Evident, vom continua să lucrăm îndeaproape cu Egiptul, în calitate de gazdă a COP27, şi să ne asigurăm că toate ţările fac progrese în ceea ce priveşte angajamentele istorice pe care le-au luat în cadrul pactului de la Glasgow privind clima", a declarat o purtătoare de cuvânt a Downing Street.

Ea a adăugat că Marea Britanie va fi „reprezentată pe deplin de alţi miniştri de rang înalt".

COP27 va avea loc la Sharm el-Sheikh între 6 şi 18 noiembrie. Summit-urile anuale ale ONU privind clima sunt concepute pentru a ajuta guvernele să convină asupra măsurilor de limitare a creşterii temperaturii globale. Marea Britanie a găzduit COP26 la Glasgow în 2021.

Vestea că Sunak nu va participa vine în timp ce un raport al ONU avertizează că nu există „nicio cale credibilă" pentru a menţine creşterea temperaturilor globale sub pragul cheie de 1.5C.

Oamenii de ştiinţă consideră că depăşirea pragului de 1,5C ar avea efecte periculoase pentru oamenii din întreaga lume. Studiul ONU privind diferenţele de emisii a evidenţiat, de asemenea, că planurile guvernelor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon de la summitul privind clima de anul trecut au fost „extrem de inadecvate".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici