Noul prim-ministru al Insulelor Cook şi-a alocat 17 portofolii în guvernul ţării.

  • În timp ce îşi acordă 17 portofolii în guvernul ţării, noul prim-ministru al Insulelor Cook declară că este „încântat de potenţialul cabinetului său”, potrivit The Guardian.
  • Multiplele ministere pe care le deţine Mark Brown dau de înţeles opoziţiei că premierul nu are nicidecum încredere în cabinetul său.
  • Având frontierele închise luni de zile, pe tot parcursul pandemiei Insulele Cook nu au fost afectate de Covid-19.
645 afișări
Imaginea articolului Noul prim-ministru al Insulelor Cook şi-a alocat 17 portofolii în guvernul ţării.

Noul prim-ministru al Insulelor Cook şi-a alocat 17 portofolii în guvernul ţării.

Noul prim-ministru al Insulelor Cook, care a venit la putere în această lună, şi-a alocat 17 portofolii în guvernul ţării.

În afară de funcţia de premier, Mark Brown este ministrul afacerilor externe, al imigraţiei, al finanţelor, al energiei şi al energiei regenerabile, al poliţiei şi al telecomunicaţiilor. Printre altele, el mai deţine funcţii de conducere în sectoare precum resursele marine, mineralele de pe fundul mării şi resursele naturale, pensiile şi insulele îndepărtate ale ţării. Brown este, de asemenea, procurorul general al ţării.

Liderul opoziţiei, Tina Browne, a declarat pentru Cook Island News că alocările tuturor acestor portofolii sunt un semn că premierul nu are încredere în miniştrii cabinetului său.

„Noul prim-ministru spune că este «încântat de potenţialul cabinetului său» şi apoi îşi oferă un uimitor set de 17 portofolii, ceea ce constituie un semnal uriaş referitor la încrederea pe care o are în potenţialul colegilor săi de cabinet”, a spus Browne.

Se anticipează că în lunile următoare primul ministru Brown ar putea delega altor persoane o parte dintre responsabilităţile sale.

Insulele Cook (în maori: Kūki 'Āirani) sunt o ţară insulară situată în Pacificul de Sud, care din punct de vedere politic este o republică parlamentară, parte a Regatului Noii Zeelande. Insulele Cook au autonomie deplină în toate afacerile interne, iar sectorul apărare şi cel al afacerilor externe sunt controlate de Noua Zeelandă.

Toţi locuitorii din Insulele Cook sunt cetăţeni ai Noii Zeelande, iar statul este condus de o regină.

Având frontierele închise luni de zile, pe tot parcursul pandemiei Insulele Cook nu au fost afectate de Covid-19.

Brown a spus că are speranţa că până în decembrie va putea asigura călătorii fără carantină către şi din Noua Zeelandă. Acest plan există încă din luna iulie, dar a trebuit să fie amânat din cauza unui focar de coronavirus din Auckland, Noua Zeelandă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici