Noul şef al NATO ar putea fi chiar vechiul şef. Stoltenberg ar putea fi nevoit să ăşi prelungescă mandatul deşi a declarat că nu işi doreşte acest lucru

Intensificarea dezbaterilor cu privire la cine ar trebui să-i succeadă lui Stoltenberg, al cărui mandat actual la şefia NATO se încheie în octombrie, vine într-un moment de încercare pentru alianţă. Rusia ocupă aproximativ o cincime din Ucraina, iar China creşte ca putere militară globală.

638 afișări
Imaginea articolului Noul şef al NATO ar putea fi chiar vechiul şef. Stoltenberg ar putea fi nevoit să ăşi prelungescă mandatul deşi a declarat că nu işi doreşte acest lucru

Noul şef al NATO ar putea fi chiar vechiul şef. Stoltenberg ar putea fi nevoit să ăşi prelungescă mandatul deşi a declarat că nu işi doreşte acest lucru

Acest context complex şi dificultatea de a găsi un candidat care să mulţumească toţi cei 31 de membri ai alianţei înseamnă că ca Stoltenberg să îşi prelungească mandatul pare un compromis pe termen scurt care amână decizia până anul viitor, au declarat pentru Financial Times oficiali implicaţi în discuţii.

Liderii NATO înclină să prelungească mandatul lui Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general, pe fondul incertitudini tot mai mari cu privire la posibilitatea ca alianţa militară să convină asupra unui succesor înainte de summitul de luna viitoare din Lituania.

Stoltenberg, care s-a întâlnit marţi cu Joe Biden la Washington, conduce alianţa din octombrie 2014. Şi deşi a declarat public că nu are "nicio intenţie de a căuta" să îşi prelungească mandatul, fostul premier norvegian nu a exclus complet posibilitatea de a continua.

"El ar face-o. Este un om al datoriei", a declarat un diplomat occidental de rang înalt despre posibilitatea unei prelungiri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici