NSA avertizează că Rusia ar putea lansa noi atacuri cibernetice pentru că Donald Trump nu a ordonat măsuri de contracarare

Preşedintele Donald Trump nu le-a ordonat serviciilor de securitate din SUA să oprească atacurile cibernetice atribuite Rusiei, a declarat marţi Mike Rogers, directorul Agenţiei pentru Siguranţă Naţională (NSA) şi şeful Comandamentului cibernetic al Pentagonului, relatează site-ul Axios.com.

389 afișări
Imaginea articolului NSA avertizează că Rusia ar putea lansa noi atacuri cibernetice pentru că Donald Trump nu a ordonat măsuri de contracarare

NSA: Rusia ar putea lansa noi atacuri cibernetice pentru că Trump nu a ordonat măsuri de contracarare

Şefii serviciilor secrete americane au avertizat în mai multe rânduri că Rusia ar putea încerca să influenţeze rezultatul alegerilor parlamentare parţiale programate în noiembrie 2018, aşa cum s-a întâmplat în cursul scrutinului prezidenţial din 2016.

În acest context, Mike Rogers a declarat în cursul unei audieri în Congresul SUA că Donald Trump nu a ordonat măsuri pentru blocarea atacurilor informatice atribuite Rusiei.

"Ruşii nu au plătit un preţ suficient pentru a-şi schimba comportamentul", a afirmat Mike Rogers.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial desăşurat în SUA în 2016 în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici