"Nu mai putem aştepta vecini să îşi rezolve cearta". O ţară din Balcani ia în calcul să depună o candidatură separata la UE

Prim-ministrul Albaniei a declarat că ţara sa ar putea încerca să adere la Uniunea Europeană în cadrul unei candidaturi deferite de cea comună cu vecinului său, Macedonia de Nord.

28939 afișări
Imaginea articolului "Nu mai putem aştepta vecini să îşi rezolve cearta". O ţară din Balcani ia în calcul să depună o candidatură separata la UE

"Nu mai putem aştepta vecini să îşi rezolve cearta". O ţară din Balcani ia în calcul să depună o candidatură separata la UE

Edi Rama a declarat reporterilor că Tirana va cere separarea de Skopje dacă Bulgaria va continua să blocheze lansarea negocierilor de aderare la UE.

Atât Albania, cât şi Macedonia de Nord au îndeplinit criteriile necesare pentru lansarea discuţiilor de aderare la blocul celor 27 de naţiuni, dar Bulgaria şi-a folosit dreptul de veto pentru a bloca acestu lucru în 2020. Bulgaria are divergenţe legate de istorie şi limbă cu Macedonia. Albania a fost prinsă la mijloc în acestă dispută.

"Albania nu mai poate aştepta ca cei doi vecini să îşi rezolve cearta. Cursul nostru în această direcţie se va schimba complet", a declarat Rama.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici