Nu-şi permit o cursă a înarmării? Rusia este deschisă la negocieri cu Statele Unite privind un nou pact nuclear

Rusia este pregătită să ia în considerare noi propuneri din partea Statelor Unite pentru a înlocui Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) cu un nou pact nuclear, care să includă mai multe ţări, a declarat joi Serghei Ryabkov, adjunct al ministrului de Externe rus, citat de Reuters.

2112 afișări
Imaginea articolului Nu-şi permit o cursă a înarmării? Rusia este deschisă la negocieri cu Statele Unite privind un nou pact nuclear

Nu-şi permite o nouă cursă a înarmării? Rusia este deschisă la negocieri cu Statele Unite privind un nou pact nuclear (Foto: 123RF)

Ryabkov a anunţat în cadrul unei conferinţe în Moscova că Statele Unite nu au transmis propuneri concrete pentru un nou pact.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că Rusia a suspendat Tratatul INF, după ce Statele Unite au anunţat că se vor retrage în şase luni din acord, în cazul în care Rusia nu începe să respecte prevederile incluse în acesta.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat săptămâna trecută că ar dori organizarea unor negocieri pentru încheierea unui nou pact de control al armelor.

Administraţia de la Moscova a negat în repetate rânduri faptul că încalcă prevederile Tratatului INF. Putin a mai afirmat că Rusia va începe să dezvolte noi rachete, inclusiv supersonice.

Statele Unite încalcă de mulţi ani Tratatul INF, prin instalarea sistemelor balistice în România, a transmis sâmbătă Administraţia Vladimir Putin, afirmând că Washingtonul a amplasat şi arme atomice în ţări aliate în cadrul NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici