„Nu ştiam că virusul există". Laboratorul din zona ZERO care deţine trei tulpine vii de coronavirus de liliac

În zona ZERO a pandemiei, oraşul Wuhan din China, Institutul de Virusologie deţine trei tulpini vii de coronavirus de liliac, însă niciuna nu corespunde cu SARS-CoV2, spune directoarea laboratorului.

1177 afișări
Imaginea articolului „Nu ştiam că virusul există". Laboratorul din zona ZERO care deţine trei tulpine vii de coronavirus de liliac

„Nu ştiam că virusul există". Laboratorul din zona ZERO care deţine trei tulpine vii de coronavirus de liliac

 

Conform NDTV, majoritatea cercetătorilor au ajuns la concluzia că noul coronavirus a fost transmis la om de la un animal. Multe teorii au apărut în urma pandemiei, iar una dintre ele ar fi că noul coronavirus ar fi scăpat de sub control producând boala COVID-19. 
 
Aceste suspiciuni sunt „pură fabricaţie”, a declarat directoarea institutului, Wang Yanyi, la televiziunea publică CGTN. „La fel ca toată lumea, noi nici nu ştiam că virusul exista. Prin urmare, cum ar fi putut să scape din laboratorul nostru?”, s-a întrebat ea.”, a spus ea într-un interviu difuzat sâmbătă seară de CGTN, dar realizat la 13 mai.

Wuhanul se află sub un amplu program de testare a populaţiei prin care se doreşte să se afle gradul de imunizare al populaţiei, dar şi să se descopere cazurile asiptomatice. Campania a început pe 14 mai şi are ca scop testare a peste 11 milioane de oameni. Astfel oraşul cu o populaţiei de 11.08 milioane de oameni a reuşit să pună în aplicare unul dintre cele mai mari programe de testare din lume, reuşind să testeze peste 10% din populaţie într-o zi. La finalul programului de testare va exista o imagine mai bună asupra gradului real al infectării din oraşul de debut al pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici