Numărul cazurilor confirmate de gripă porcină ajunge la 111 în SUA

Numărul cazurilor confirmate de gripă porcină în Statele Unite a ajuns joi dimineaţa la 111 în 13 state, faţă de 91 în zece state în ziua precedentă, potrivit autorităţilor sanitare.

7 afișări
Imaginea articolului Numărul cazurilor confirmate de gripă porcină ajunge la 111 în SUA

Numărul cazurilor confirmate de gripă porcină ajunge la 111 în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul bilanţ al Centrelor americane de control şi prevenire a maladiilor (CDC) este în continuare de un deces datorat gripei porcine în Statele Unite, al unui băieţel mexican în vârstă de aproape doi ani, care a murit luni în Texas.

Zece noi cazuri s-au înregistrat în acest stat, ajungând astfel la 26. South Carolina este al 11-lea stat care intră în bilanţul CDC, cu zece cazuri confirmate.

Numărul cazurilor a scăzut la New York, de la 51 la 50 şi în Michigan, de la 2 la 1.

De altfel, bilanţul publicat de CDC la ora locală 10.30 (17.30 ora României) nu ia în calcul cazul confirmat de autorităţile din Nebraska şi pe cel confirmat de autorităţile din Minnesota, care ridică la 13 numărul statelor americane afectate.

Banca Mondială, al cărei sediu se alfă la Washington, a anunţat joi dimineaţa un caz în rândul angajaţilor săi, înregistrat în Maryland, stat vecin cu capitala. Acesta nu a fost însă confirmat de autorităţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici