Numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat în New York, Senatul aprobă o finanţare de urgenţă de 8,3 miliarde de dolari

Numărul de persoane cu coronavirus în statul New York s-a dublat joi la 22, în timp ce Tennessee şi oraşul San Francisco raportează primele cazuri de boală, anunţă Reuters.

1437 afișări
Imaginea articolului Numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat în New York, Senatul aprobă o finanţare de urgenţă de 8,3 miliarde de dolari

NUmprul cazurilor de coronavirus s-a dublat în New York, Senatul aprobă o finanţare de urgenţă de 8,3 miliarde de dolari

Senatul Statelor Unite a aprobat joi un proiect de lege care acordă 8,3 miliarde de dolari pentru combaterea epidemiei la o zi după ce Camera Reprezentanţilor şi-a dat acordul. Proiectul de lege va merge la preşedintele Donald Trump pentru semnare.

Peste 3 miliarde de dolari din fondurile aprobate vor fi dedicate cercetării şi dezvoltării unui vaccin împotriva coronavirusului, kiturilor de testare şi tratamentelor.

Dintre noile cazuri din New York, opt sunt legate de un avocat din Manhattan, care locuieşte în Westchester County şi care anterior a fost diagnosticat cu virusul, două sunt în New York City şi unul în Nassau County din apropiere.

Primarul Bill de Blasio a declarat într-o conferinţă de presă că noile cazuri din New York - un bărbat de 40 de ani şi o femeie de 80 de ani - erau bolnavi şi erau trataţi în spital.

Niciuna dintre persoane nu a vizitat recent o altă ţară afectată şi nu a avut vreo legătură cu alte cazuri confirmate, ceea ce sugerează că oraşul se confruntă cu răspândireade la o persoană la alta. „Nivelul nostru de îngrijorare creşte”, a spus De Blasio.

Două noi cazuri în San Francisco au fost, de asemenea, considerate a fi un rezultat al transmiterii în comunitate, au declarat oficialii de sănătate locali.

Tennessee a devenit cel de-al 14-lea stat care a raportat un caz, un bărbat adult din Williamson County. Şcolile din Williamson vor fi închise pentruvineri şi luni.

Numărul de decese din Statele Unite din cauza COVID-19 este 11, dintre care 10 în statul Washington, care are un grup de cel puţin 39 de infecţii în zona Seattle. Un deces a fost anunţat miercuri în California.

Centrele americane pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) au raportat joi 149 de cazuri confirmate şi prezumte în ţară.

Guvernatorul din California, Gavin Newsom, a declarat stare de urgenţă în stat ca răspuns la epidemie California are acum 55 de cazuri, cele mai multe dintre statele americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
coronavirus,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici