Numărul copiilor spitalizaţi în China, după ce au fost intoxicaţi cu melamină, s-a triplat

Numărul copiilor spitalizaţi după ce au fost hrăniţi cu lapte praf contaminat s-a triplat, ajungând la aproape 47.000, au anunţat, joi, autorităţile medicale chineze.

24 afișări
Imaginea articolului Numărul copiilor spitalizaţi în China, după ce au fost intoxicaţi cu melamină, s-a triplat

Numărul copiilor spitalizaţi în China, după ce au fost intoxicaţi cu melamină, s-a triplat (Imagine: Mediafax Foto)

În prezent, 10.666 de copii sunt în continuare spitalizaţi după ce au fost intoxicaţi cu melamină, alţi 36.144 fiind externaţi între timp, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Un număr de 46.810 de copii au fost spitalizaţi, într-un moment sau altul de la izbucnirea scandalului, pentru probleme renale.

Cifrele sunt de trei ori mai mari decât cele furnizate la 21 septembrie de Ministerul chinez al Sănătăţii, când 14.471 de copii fuseseră spitalizaţi. Alte câteva mii de copii au fost consultaţi de medici, a adăugat sursa citată, fără a oferi detalii.

Guvernul chinez a refuzat, miercuri, să dea publicităţii un nou bilanţ al copiilor infestaţi cu melamină, în pofida solicitării în acest sens avansate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici