Numărul foştilor deţinuţi de la Guantanamo care revin la terorism este în creştere

Numărul foştilor deţinuţi de la Guantanamo Bay care după eliberare au recurs din nou la activităţi teroriste a crescut de la 14 la 20 la sută, afirmă un oficial american citând un raport al Pentagonului, transmite CNN.

25 afișări
Imaginea articolului Numărul foştilor deţinuţi de la Guantanamo care revin la terorism este în creştere

Numărul foştilor deţinuţi de la Guantanamo care revin la terorism este în creştere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un raport clasificat al Agenţiei de Informaţii a Pentagonului (DIA) arată că 20 la sută dintre foştii deţinuţi de la Guantanamo au revenit sau sunt suspectaţi că au revenit la activităţi teroriste. În luna aprilie, un raport similar al DIA prezenta o cifră de revenire de 14 la sută.

Geoff Morrell, purtătorul de cuvânt al secretarului Apărării, Robert Gates, a declarat săptămâna trecută că o versiune neclasificată a raportului urmează să fie dată publicităţii, confirmând că numărul foştilor deţinuţi care au reluat activităţile este în creştere.

Raportul din aprilie 2009 arăta că 74 de indivizi reveniseră la activităţi teroriste după ce fuseseră eliberaţi.

Dintre cei 530 de deţinuţi eliberaţi de la Guantanamo Bay în perioada 2002 - 2009, 27 au revenit în mod sigur la activităţi teroriste, iar alţi 47 sunt suspectaţi de activităţi de acest fel, arată statisticile Pentagonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici