Numărul morţilor din cutremurul din Maroc trece de 2.800. Mulţi supravieţuitori dorm în aer liber

Numărul deceselor din cutremurul din Maroc a trecut de 2.800, au anunţat autorităţile marocane. Echipele de intervenţie încă mai caută persoane în viaţă, în timp ce numeroşi supravieţuitorii fie refuză să se întoarcă în case, fie au rămas fără locuinţe.

379 afișări
Imaginea articolului Numărul morţilor din cutremurul din Maroc trece de 2.800. Mulţi supravieţuitori dorm în aer liber

Numărul morţilor din cutremurul din Maroc trece de 2.800. Mulţi supravieţuitori dorm în aer liber

Televiziunea de stat din Maroc a anunţat în noaptea de luni spre marţi că numărul morţilor în urma cutremurului de vineri cu magnitudinea de 6,8 a ajuns la 2.862. De asemenea, sunt cel puţin 2.562 de persoane rănite, potrivit Reuters.

Totuşi, autorităţile nu au emis nicio estimare pentru numărul de persoane dispărute deoarece comunităţile cele mai afectate sunt în zone greu accesibile.

În regiunile sinistrate, au fost amenajate tabere de corturi deoarece localnicii au petrecut mai multe nopţi sub cerul liber.

În zonele afectate intervine armata. De asemenea, au sărit în ajutorul sinistraţilor, echipe de căutare şi salvare din Spania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite şi Qatar. În plus, Algeria a alocat trei avioane pentru transportul personalului de salvare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici