Numărul total al cazurilor de infectare cu virusul West Nile în Grecia a ajuns la 47

Grecia a înregistrat în total 47 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, a anunţat, marţi, Centrul elen pentru controlul şi prevenirea bolilor, citat de agenţia ANA-MPA, în pagina electronică.

13 afișări
Imaginea articolului Numărul total al cazurilor de infectare cu virusul West Nile în Grecia a ajuns la 47

Numărul total al cazurilor de infectare cu virusul West Nile în Grecia a ajuns la 47 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit autorităţilor de la Atena, trei persoane au murit până în prezent din cauza infectării cu virusul West Nile, în timp ce 28 de pacienţi se află încă în tratament în unităţi medicale. Un singur caz de infectare nu a necesitat tratament în spital.

Ultimele 11 cazuri de infectare au fost confirmate la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit site-ului Novinite.com, care precizează că şapte dintre cele 28 de persoane spitalizate sunt tratate în unităţi de terapie intensivă.

Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici