Numele candidatului la preşedinţia Republicii Moldova urmează să fie anunţat la sfârşitul săptămânii

Numele candidatului la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova urmează să fie prezentat cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare, a declarat liderul Partidului Democrat (PDM) Marian Lupu.

114 afișări
Imaginea articolului Numele candidatului la preşedinţia Republicii Moldova urmează să fie anunţat la sfârşitul săptămânii

Numele candidatului la preşedinţia Republicii Moldova urmează să fie anunţat la sfârşitul săptămânii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Numele candidatului la această funcţie urmează să fie anunţat în urma unor negocieri suplimentare, a precizat Lupu, la finalul unei şedinţe a Parlamentului, afirmând că Igor Dodon "va avea posibilitatea să cunoască acest candidat", informează Info-Prim Neo în pagina electronică.

"Noi am ţinut cont de cerinţele întregii societăţi cu privire la viitorul preşedinte", a subliniat el.

"Nu pot şi nici nu vreau să spun unele nume. Dacă ne lansăm din nou în dezbateri politice, mă tem să nu se strice iar toată această afacere", a declarat Lupu pentru presă.

Potrivit liderului PDM, candidatura Veronicăi Bacalu "rămâne pe agenda discuţiilor".

"Nu am să vă spun nici din ce domeniu provine eventualul candidat. Avem o listă, discutăm. Nu avem o singură persoană, sunt mai multe, inclusiv Veronica Bacalu", a precizat Lupu.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a declarat în urma şedinţei Legislativului că a fost trădat, iar Lupu i-a răspuns că poate să afirme şi el acelaşi lucru, dacă ţine cont de acordul politic. "Însă eu nu simt niciun fel de trădare. Acestea sunt un fel de discuţii romantice. Toţi candidaţii pe care i-am analizat sunt persoane demne", a subliniat liderul democraţilor.

Deputaţii au stabilit organizarea alegerii preşedintelui pentru vinerea viitoare, pe 16 martie.

Anterior, stabilirea datei scrutinului a fost amânată în două rânduri, la insistenţa liberalilor, care au solicitat ca mai întâi să fie găsit un candidat, iar după aceea să fie stabilită data alegerilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici