Numele companiei Malaysia Airlines ar putea fi schimbat, după tragedia din Ucraina

Guvernul de la Kuala Lumpur analizează posibilitatea schimbării numelui companiei Malaysia Airlines, după cele două catastrofe majore care au afectat avioanele sale, respectiv dispariţia zborului MH370 şi prăbuşirea MH17 în estul Ucrainei, relatează Financial Times, în ediţia electronică.

274 afișări
Imaginea articolului Numele companiei Malaysia Airlines ar putea fi schimbat, după tragedia din Ucraina

Numele companiei Malaysia Airlines ar putea fi schimbat, după tragedia din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Duminică, Malaysia Airlines a anunţat că revizuirea de către Guvernul de la Kuala Lumpur a viitorului companiei va fi accelerată după prăbuşirea zborului MH17 cu 298 de persoane la bord, în Ucraina, dar a refuzat să comenteze în legătură cu ce va conţine aceasta.

Dispariţia zborului MH370 cu 239 de persoane la bord în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur la Beijing a avut un impact negativ asupra vânzării de bilete, iar compania ar putea să se confrunte cu o situaţie similară după tragedia din Ucraina.

Potrivit unei surse apropiate de Malaysia Airlines, Guvernul ar avea în vedere schimbarea numelui companiei fondate în 1947, dar nicio decizie nu a fost luată pentru moment. O altă persoană familiară cu situaţia a avertizat că schimbarea numelui ar putea să nu fie chiar atât de simplă, deoarece economia Malaeziei este construită parţial pe turism, iar în acest context este important pentru compania aeriană să poarte numele ţării.

După pierderea MH17, Malaysia Airlines a declarat că pasagerii care vor să îşi anuleze rezervările făcute până în decembrie pot obţine contravaloarea lor atât timp cât solicită acest lucru până la 24 iulie. Potrivit sursei citate de Financial Times, doar câteva persoane au optat pentru această variantă.

Malaysia Airlines s-a alăturat altor companii, precum şi Asociaţiei pentru transport aerian, care cer revizuirea reglementărilor privind survolarea zonelor de război.

Înainte de prăbuşirea MH17, autorităţile ucrainene permiseseră survolarea estului Ucrainei, unde aveau loc lupte intense între forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici