Numeroşi ruşi îi cer lui Putin o implicare "mai activă" în Ucraina

Numeroşi ruşi, care au ocazia să i se adreseze lui Vladimir Putin în vederea pregătirii unei emisiuni televizate cu întrebări şi răspunsuri, joi, vor o implicare mai activă din partea Rusiei în criza ucraineană, a declarat marţi Dmitri Peskov, purtătorul său de cuvânt.

721 afișări
Imaginea articolului Numeroşi ruşi îi cer lui Putin o implicare "mai activă" în Ucraina

Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Mulţi cetăţeni ruşi apreciază că este necesară o implicare mai activă" a Rusiei în evenimentele în curs din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt, citat de Interfax.

Peskov a anunţat totodată că din cele aproximativ un milion şi jumătate de apeluri telefonice primite până în prezent, multe provin de la locuitori din diferite regiuni ale Ucrainei. Numeroşi locuitori din Crimeea, alipită recent Rusiei, s-au adresat, de asemenea, preşedintelui rus.

"Există multe întrebări despre cum se obţine cetăţenia rusă, cum să imigrezi în Rusia. Sunt, totodată, cereri de explicaţii asupra poziţiei ruse (în criza ucraineană)", a precizat el, potrivit Itar-Tass.

Vladimir Putin va răspunde joi unor întrebări adresate de ruşi, într-o emisiune televizată, timp de mai multe ore, pe fondul crizei ucrainene şi unor tensiuni puternice cu occidentalii.

Kievul şi occidentalii acuză Moscova că se află în spatele tulburărilor proruse din estul Ucrainei şi Kremlinul pentru faptul că a trimis combatanţi în zonă. Peskov a catalogat această acuzaţie ca "absurdă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici