NYT: Statele Unite vor să oprească exporturile de drone iraniene în Rusia şi mizează pe ajutorul Israelului

Administraţia Joseph Biden a lansat un amplu efort de oprire a abilităţii Iranului de a fabrica şi furniza Rusiei drone militare pe care să le utilizeze în Ucraina, apelând la sprijinul Israelului pentru blocarea activităţilor iraniene, informează cotidianul The New York Times.

13686 afișări
Imaginea articolului NYT: Statele Unite vor să oprească exporturile de drone iraniene în Rusia şi mizează pe ajutorul Israelului

Oficiali din Statele Unite, Europa şi Orientul Mijlociu au dezvăluit că Washingtonul a extins programul de oprire a producţiei de drone militare în Iran şi de face mai dificilă utilizarea de către armata rusă a aparatelor de zbor "kamikaze" în Ucraina.

Eforturile Wahingtonului s-au intensificat în ultimele săptămâni, concentrându-se pe oprirea aprovizionării Teheranului cu piese componente utilizate de industria militară iraniană.

Oficialii citaţi cred că Iranul şi Rusia, izolate de sancţiunile aplicate de Statele Unite, construiesc o nouă alianţă de conjunctură, care s-a concretizat rapid.

Statele Unite mizează şi pe susţinerea Israelului în efortul de oprire a atacurilor cu drone iraniene în Ucraina. Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joseph Biden, a discutat săptămâna trecută cu oficiali israelieni despre "relaţia militară din ce în ce mai amplă a Iranului cu Rusia, inclusiv despre transferul de armament pe care Kremlinul îl utilizează în Ucraina", a transmis Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici