O alpinistă de 24 de ani, de origine română, a murit după ce s-a prăbuşit în gol în Marele Canion

O alpinistă de origine română, Ioana Elise Hociotă, a murit în Statele Unite, după ce a căzut în gol de la peste 100 de metri înălţime în Marele Canion, relatează mai multe publicaţii din Arizona în paginile electronice.

514 afișări
Imaginea articolului O alpinistă de 24 de ani, de origine română, a murit după ce s-a prăbuşit în gol în Marele Canion

O alpinistă de 24 de ani, de origine română, a murit după ce s-a prăbuşit în gol în Marele Canion

Tânăra, în vârstă de 24 de ani, era absolventă a facultăţii de matematică a Universităţii din Arizona şi recent căsătorită cu Andrew Hollycross, profesor de biologie în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ. Femeia, originară din Constanţa, se stabilise împreună cu familia ei în Statele Unite în urmă cu mai mulţi ani.

Pasionată de alpinism, ea a plecat sâmbătă, însoţită, pentru a escalada Owl Eyes Canyon, scrie The Voice of Tucson. Soţul ei, Andrew Holycross, a spus că Ioana Hociotă mai făcuse escaladări în această zonă şi în trecut şi că avea autorizaţie, dar şi un telefon conectat la satelit.

Ea nu a răspuns la unul dintre apelurile de control pe care soţul ei i le-a dat sâmbătă. Alertat, acesta s-a dus duminică într-un punct de întâlnire prestabilit şi unde a aflat că soţia sa a căzut în gol. Potrivit autorităţilor locale, căderea a fost accidentală, dar o investigaţie mai amplă este în desfăşurare.

Soţul femeii a postat pe pagina sa de facebook o poză de la căsătoria lor, care a avut loc în apropiere de locul accidentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici