O altă faţă dureroasă a pandemiei de COVID-19. Peste 40.000 de copii din Statele Unite şi-au pierdut un părinte din cauza infectării cu SARS-CoV-2

  • Circa 43.000 de copii americani şi-au pierdut un părinte din cauza COVID.
  • Cel puţin, asta arată un studiu realizat de către Asociaţia Medicală Americană şi publicat în jurnalul academic al acesteia.
  • Cei mai afectaţi sunt micuţii de culoare, spun specialiştii.
843 afișări
Imaginea articolului O altă faţă dureroasă a pandemiei de COVID-19. Peste 40.000 de copii din Statele Unite şi-au pierdut un părinte din cauza infectării cu SARS-CoV-2

Faţa dureroasă a pandemiei

Zeci de mii de copii şi adolescenţi între 10 şi 17 ani au pierdut un părinte din cauza pandemiei. În plus, circa 10.000 de minori sub 9 ani au rămas orfani de mamă sau de tată. Cei mai afectaţi sunt însă cei de culoare, se arată în studiul american publicat în revista ştiinţifică JAMA Pediatrics.
 
„Numărul copiilor care au un părinte care a decedat din cauza COVID-19 este foarte mare, estimat fiind că circa 43.000 de minori sunt deja afectaţi”, spun autorii cercetării. 
 
Prin urmare, specialiştii cer reforme naţionale în domeniul Sănătăţii, Educaţiei şi Economiei pentru a susţine bunăstarea copiilor rămaşi fără un părinte. 
 

Peste 555.000 decese în Statele Unite 

 
Până luni, 5 aprilie, SUA înregistrează peste 555.000 decese cauzate de coronavirus. Cele mai multe victime sunt în rândul populaţiei vârstnice, însă cel puţin 100.000 de persoane au sub 65 de ani, conform Centrului pentru Controlul Bolilor. 
 
Momentan, circa 8% din americani au fost vaccinaţi anti COVID-19. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici